Amsterdam Guitar Trio

1983. De eigen bewerking voor drie gitaren van Le Quatro Stagioni van A. Vivaldi is de eerste cd van het trio in de eerste samenstelling: Johan Dorrestein, Helenus de Rijke en Olga Franssen. Deze cd werd bekroond met een Edison. RCA Records

Amsterdam Guitar Trio

1986. Het trio (J. Dorrestein, H. de Rijke en O. Franssen) speelt hier eigen bewerkingen van de Brandenburgse Concerten van J.S.Bach.  RCA/BMG

Amsterdam Guitar Trio

1987. De derde cd van het trio (Dorrestein, de Rijke en Franssen) zijn eigen bewerkingen van de Suite Bergamasque en de Petite Suite van C. Debussy, Dolly van G. Faure en Rondo op.73 van F. Chopin.
RCA Victor/BMG

Guitar Compositions

1987. Guitar Music from the Netherlands. Donemus heeft verschillende gitaarcomposities opgenomen. Van het trio ( Dorrestein, de Rijke en Franssen) werden de composities van J. Bons en G. Janssen (beide voor het Amsterdams gitaartrio geschreven) geselecteerd.
CVCD 8701 Composers Voice Donemus

Amsterdam Guitar Trio

1989. Two men and a lady van onze hofcomponist Chiel Meijering was een grote uitdaging voor RCA omdat het hedendaagse muziek is, dus moeilijk te verkopen. Dorrestein, de Rijke en Franssen worden bijgestaan door de altvioliste Esther Apituley en de tapes van Floris van Manen.
RCA Victor

Amsterdam Guitar Trio and Euridice Quartet

1992. 4 Guitar Concertos. Vier orkestleden van het Concertgebouworkest begeleiden het trio. Dit is de eerste cd die in de nieuwe samenstelling Edith Leerkes, Helenus de Rijke en Olga Franssen is uitgebracht. Een eigen bewerking van vier clavecimbel concerten van J.S.Bach.
Emergo Classics

Amsterdam Guitar Trio

1992. Fandango is de titel van de Spaanse cd met eigen bewerkingen van Albeniz, de Falla en Boccherini. Trio in de samenstelling: Leerkes, de Rijke en Franssen.
Vanguard Classics

Amsterdam Guitar Trio

1993. Dit vind ik de mooiste cd van het trio: D. Scarlatti: Sonatas for three guitars (E. Leerkes, H. de Rijke en O. Franssen). We spelen een zorgvuldig uitgekozen selectie uit de 500 sonates van D. Scarlatti.
Emergo Classics

Amsterdam Guitar Trio

1994. This orchestra plays symphonies is de titel van deze cd met eigen bewerkingen van orkestwerken voor het trio. De Klassieke symfonie van Prokofieff, de symfonie van Bizet en Noches en los jardines de Espana van de Falla gespeeld door E. Leerkes, H.de Rijke en O. Franssen.
Master Records

Jacques Ibert

1996. Chamber Music. Het beroemde Entr’acte voor fluit en gitaar speelde ik samen met mijn zusje Carla al voor Nonkel Bob op de Belgische TV in 1970. Op deze cd de complete kamermuziek van J. Ibert.
Olympia/Briljant classics

Amsterdam Guitar Trio

1997. Zere Vingers is een kindervoorstelling met verschillende muziekjes op cd gezet en ingesproken door E. Leerkes, H. de Rijke, O. Franssen en Porgy Franssen.
Harlekijn Holland

Ruynemanensemble

1998. De Ploeg was een kunstenaarsgroep waar de expressionistische componist Daniel Ruyneman toe behoorde.
Do records

Amsterdam Guitar Trio

1999. Wolfgang Amadeus Mozart is de eerste (en laatste cd van het Amsterdams gitaartrio) in de samenstelling Esther Steenbergen, Helenus de Rijke en Olga Franssen. Twee pianosonates en een symfonie. SINO 991

Edith Leerkes and Olga Franssen - A certain tenderness

Edith Leerkes and Olga Franssen

2000. A certain tenderness op twee gitaren. Wij hebben muziek van Herman van Veen bewerkt. Mijn familie vindt dit onze mooiste cd!
Harlekijn Holland

Maarten Koningsberger, Esther Steenbergen, Olga Franssen

2003. Schubert. Ik speel op een kwintbasgitaar die Otto Vowinkel voor me bouwde. Een dubbel cd met een eigen bewerking van Die Schone Müllerin en de Arpeggione Sonata.
ETCETERA

Eveline Rosenhart, Olga Franssen

2010. Samen met Eveline (cello) een cd opgenomen die gebruikt kan worden speciaal bij uitvaarten. De cd heet Bewogen afscheid.
In eigen beheer

De Hollandse Franssen

1970. Johnny Hoes gaf de cd de titel een gezin maakt muziek, samen met mijn acht zussen en vier broers speelden wij voor bejaardenhuizen, de zonnebloem, de nachtmis in de Paterskerk in Eindhoven en deden wij zoals wij dat noemden ‘rouwtjes en trouwtjes’. Starlet-records

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s