Mijn naam is Olga Franssen. Na mijn opleiding aan het conservatorium, waar ik viool en gitaar studeerde, heb ik mede het Amsterdams Gitaartrio opgericht. Met dit trio hebben we 25 jaar de wereld rond gereisd en vele cd’s opgenomen. In 2007 heb ik de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ afgerond aan de Universiteit van Utrecht.

Muziek is niet gemakkelijk na te vertellen, je spreekt de muzikale taal niet, en het laat zich ook niet eenvoudig in taal vastleggen. Ik geef lezingen over allerlei “muzikale” onderwerpen. Op mijn gitaar en via een geluidsdrager laat ik de meest sprekende voorbeelden horen. (zie lezingen of kijk: NTR Academie, uitzending:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1359413)

PARADE 2018
13 t/m 17 juli Paradetheater Den Haag
8 t/m 12 augustus De Quatro Utrecht
17 t/m 21 augustus Paradetheater Amsterdam

mucus

De  Sound of Mucus

De Sound of Music gaat over de Von Trapps die een muzikaal gezin vormden en waarover een film is gemaakt. Maar dat wisten we al. Op veel punten klopt er feitelijk  maar weinig van die film. De zoetsappigheid die van de film afstraalt, strookt bepaald niet met de werkelijkheid. Olga (gitaar), Hein (piano) en Porgy (acteur) Franssen kunnen dat als geen ander weten. Zij komen immers zelf uit zo’n zingend gezin, veertien musciserende kinderen en wereldberoemd in Brabant en Belgie. Het gezin Franssen werd dan ook altijd met de Von Trapps vergeleken. Maar zoals in de film? Nee, zo ging dat dus bepaald niet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s